2017-04-23

Rykteshantering på nätet

Rykteshantering på nätet är något som, tyvärr, behöver användas allt oftare. Har du blivit utsatt av nättroll, drabbats av oförtjänt dålig PR i sökresultatet på Google, Bing eller liknande kan vi hjälpa dig att städa upp lite. Det finns olika vägar att gå beroende på omfattningen. I grund och botten handlar det om att få bort så många av de negativa träffarna som möjligt från sökresultatet.

rykteshantering på nätetDet kan ske genom att vi kontaktar ansvarig för webbplatserna eller bloggare som skapat och publicerat vad det nu handlar om. Att själv kontakta dessa och i egenskap av den de skrivit negativt om kan nog kännas mindre roande. Det är troligen heller inte så framgångsrikt. Vi har lärt oss att etablera kontakten och i vissa fall gå omvägar för att nå resultat. Dessvärre är det inte alltid möjligt.

Ta bort från Google – går det?

Lyckas man inte få publicisten att ta bort eller omformulera sin negativa text kvarstår dock flera möjligheter. Men att helt ta bort från Google utan att publicisten går med på det är svårare. Exempel på vad vi kan göra då är att skapa annan information, kanske tillbakavisande texter om såna förutsättningar finns, och publicera dem. Dessa texter kan publiceras på många olika webbplatser för att helt enkelt gå in och konkurrera. Konkurrera med de andra träffar man inte vill ska synas vid en sökning på ditt namn eller företagsnamn. Med lite tur går de nya träffarna om de gamla negativa träffarna. Lyckas inte det direkt eller om man har bråttom att pressa undan de negativa kan man använda vår tjänst sökmotoroptimering för att få högre placeringar. En aning förenklat kan man säga att vi då pressar upp den nya informationen som man vill ska synas, varpå de negativa trycks ner. Genom att de trycks ner och bakåt i sökresultatet blir dess uppmärksamhet betydligt mindre, och så även skadan.

Hjälp med rykteshantering på nätet?

Vill du ha hjälp med rykteshantering på nätet är du välkommen att kontakta oss. Det här är bara ett av flera upplägg hur vi kan arbeta med att påverka sökresultatet och vilka träffar som ska synas på vissa sökningar. På samma sätt andra kan skriva obefogad kritik om dig eller ditt företag på nätet, kan du eller någon annan skriva positivt, neutralt eller med en annan vinkel. Man har rätt att försvara sig även på nätet.

Vi kan hjälpa dig med det och få dessa texter att synas före de sökträffar du vill bli av med. Och som sagt, i bästa fall kan vi även helt få bort vissa sökträffar. Den information du ger oss för att kunna hantera uppdraget hanterar vi konfidentiellt.

Använd vårt kontaktformulär, skicka ett mail eller ring oss om du behöver hjälp.

Rykteshantering i krislägen

Ibland kan plötsliga händelser orsaka ett krisläge som gör att du mycket snabbt vill påbörja åtgärder för rykteshantering på nätet. Som företag, offentlig person eller person i ledande ställning kan det vara helt avgörande för hur situationen utvecklar sig. Vi har färdiga handlingsplaner för detta där information indexeras och blir synlig i sökmotorerna betydligt snabbare än normalt. Tjänsten kan användas oavsett bakomliggande orsak för att mycket snabbt få ut information och göra den synlig i sökresultatet för relevant sökord eller sökfras. Är det plötslig negativ publicitet på nätet som föranleder behovet kan tjänsten användas som en första skadebegränsande åtgärd då flera sökträffar snabbt blir synliga.

För att använda denna typ av akuta åtgärder kontaktar du oss i första hand på telefon. Behöver du aktivera tjänsten utanför kontorstid finns beredskap för detta. Maila då till jour@webbkick.se och ange vad som föranlett behovet, ditt namn och telefonnummer. Normal responstid är inom 1 timma oavsett veckodag. Responstiden kan dock vara längre klockan 23-08.